Pe masă Inapoi

Delicatese românești

1. Maio Bakery

Lucruri făcute cu răbdare

Maio nu este un magazin cu maioneză (deși ar fi o idee de afacere bună), ci o brută-
rie-patiserie botezată așa după Mara și Ioana, fiicele Dianei și ale lui Lucian Dumitrescu, cei care au înființat-o în 2013. Ca mulți alți antreprenori din zona de food, cei doi au deschis Maio pentru că pe piață nu găseau produsele curate pe care le căutau: fără conservanți, fără înlocuitori industriali, cu gust bun, ușor de recunoscut. Așa că s-au apucat să le facă ei. Nu a stricat nici faptul că Diana a fost mereu pasionată de patiserie și că făcea deja, acasă, deserturi sofisticate. 

Pe partea de patiserie oferă un mix de deserturi franțuzești pretențioase, cu
mousse de ciocolată, și aparent simplele cookies și scones anglo-americane, pe care orice pasionat de copt știe că e greu să le stăpânești și să le faci de fiecare dată la fel de fragede. Lor le iese de minune, de fiecare dată. În plus, fac dulciuri pe care le asociem cu gătitul în casă, precum ciocolata de casă sau foile cu miere, pentru toți nostalgicii după gusturile mitice din copilărie.

Ce diferențiază însă Maio este pâinea cu maia autentică pe care o fac. Maiaua, adică drojdia sălbatică, nu cea la cub sau pliculeț, este o metodă veche de a face pâine, care păstrează mai bine proprietățile cerealelor. Probabil generația bunicilor noastre a fost ultima care a folosit maia, înainte de industrializare. E un proces laborios, care durează și o zi întreagă, și nu e rentabil comercial pentru că ai nevoie de mult spațiu pentru a lăsa pâinile să dospească. Așa că nu se folosește în prea multe locuri. Dar la Maio găsești pâine de grâu și de secară dospită cu răbdare, gata să te sature dintr-o felie.

maiobakery.com
Str. Occidentului nr. 8-10, București

 

Pagina /5 Pagina urmatoare Pagina precedenta

Comentarii

Nu sunt inca comentarii.

Scrie un comentariu

Textul nu este case sensitive
Refresh

* Campurile marcate sunt obligatorii